Konyhai eszközök
- Konyhai eszközök vásárlása
- Hasznos konyhai kisegítők minden változatban
- Hol használják a különböző típusú eszközöket?
- Mit kell figyelembe venni a konyhai kiegészítők vásárlásakor?
- GYIK
Konyhai eszközök vásárlása
Főzés vagy sütés, szeletelés, keverés vagy tárolás: megfelelő eszközökkel sokkal egyszerűbb a konyhai munka. A választék óriási - az alapfelszereléstől a speciális bagett-tálcán át a ravioli-vágóig. Hogy valójában mire van szüksége, az a főzési szokásaitól, személyes preferenciáitól és a háztartás méretétől függ.
Hasznos konyhai eszközök minden változatban
A konyhai kanalak, spatulák, merőkanalak és habverők minden konyha alapfelszereléséhez tartoznak. A tényleges főzés előtt azonban elő kell készíteni a hozzávalókat. A tál, a szűrő, a mérleg és a mérőpohár mellett a megfelelő kés sem hiányozhat. Legyen reszelője, konyhai ollója és konzervnyitója, valamint sütésre és főzésre való edények, fazekak és serpenyők.
A nélkülözhetetlen konyhai eszközök közé tartoznak az élelmiszerek higiénikus tárolására szolgáló edények is. Nem feltétlenül szükségesek, de nagyon hasznosak az olyan dolgok, mint a hámozó, fokhagymanyomó, fagylaltkanál vagy a speciális spagettikanalak, stb. Fém vagy műanyag, fa vagy üveg: a konyhai eszközök, tálak és edények különböző anyagokból készülnek, és ennek megfelelően különböző tulajdonságokkal rendelkeznek.
Hol használják a különböző segédeszközöket?
A konyhai kiegészítők a céltól függően használhatók az asztalnál, a tűzhelyen, a munkalapon, a hűtőszekrényben vagy a sütőben. Míg az olyan alapvető eszközök, mint a tálak vagy a sütőedények sokféleképpen használhatók, az olyan eszközöket, mint a sodrófa, mérőpoharak vagy mozsár mozsártörővel, nagyon speciális célokra tervezték. A bevonatos serpenyőkön használt edényeknek fából vagy műanyagból kell készülni, hogy ne sérüljön a serpenyő.
A hatékony munkavégzés érdekében célszerű a legfontosabb eszközöket a lehető legközelebb egymáshoz elhelyezni. A konyhai kanalak és spatulák például a tűzhelyre valók, nem pedig a hátsó fiókba. A késtömb és a vágódeszka ideális helye a munkalap mellett van. Másrészt a konyhaszekrényben tárolhatja azokat a konyhai eszközöket, amelyeket csak alkalmanként használ.
Mit kell figyelembe venni a konyhai eszközök vásárlásakor?
Konyhai eszközöket szeretne vásárolni? A legjobb, ha előre átgondolja, mire van szüksége. Ha például ritkán süt süteményeket, nem feltétlenül van szüksége öt különböző sütőformára, és ha nincs sok helye a készletezéshez, jó ötlet egy egymásra rakható üvegrendszer. Ha szeret főzni, és folyamatosan új dolgokat próbál ki, idővel bővítheti felszerelését. Legyen szó teás üvegekről vagy reggeliző tányérokról, tálalókocsikról, gyermekedényekről vagy japán késekről - a megfelelő kiegészítőkkel a főzés kétszer olyan szórakoztató.
Utolsó tanács: A vásárlási döntés meghozatalakor mindig vegye figyelembe a munka mennyiségét. Minél simább és egyszerűbb a főzőedény, annál egyszerűbb és gyorsabb a tisztítása.